Home » the journey » 16 feb – Vertrokken!

16 feb – Vertrokken!

Geplaatst in: Nieuws, the journey 0

IMG_0365

JIP6 – Op Doortocht is vertrokken!

Op dinsdag 2 februari gingen wij, dirigenten Jonathan en Imre, op bezoek in het AZC bij twee van de muzikanten van dit project: Mohammed (zanger en oed-speler) en Ibrahim (percussionist). Met een kopje heerlijke Arabische koffie wisselden we in het Nederlands, Engels en Arabisch muziek uit. Met dank aan Teaba Alsalman voor het vertalen!
Een dag later, op woensdag 3 februari, kwamen de componisten en dirigenten van dit project bij elkaar. Diederik, Bjarni en Diederik lieten hun composities zien. Zij doken achter de piano om harmonieën toe te lichten, ontroerden de aanwezigen met prachtige melodielijnen en inspirerende verhalen en leerden van elkaar de kneepjes van het componeren.
Op donderdag 4 februari bezochten we de concertlocatie van Den Haag. Een mooie en grote kerk met een actieve gemeenschap en een enthousiaste Robin, die als diaconaal opbouwwerker bij Stek Den Haag zijn bijdrage zal leveren aan ons project.
Op vrijdag 5 februari kwamen alle organisatoren van het project bij elkaar. Met Lisanne, Annelieke, Eva, Teaba en Immanuel wisselden we ideeën uit over alles rondom de concerten en verdeelden de taken. Dit bijzondere project kon nu echt van start!

Op woensdag 10 februari repeteerden de 40 zangers van JIP6 voor het eerst aan de muziek. Hierbij stellen we ze vol trots aan je voor:

Sopranen: Lisanne, Lara, Lynn, Tine, Barbara, Elisabeth, Maartje, Marieke, Annika, Anne en Marthe;
Alten: Annelieke, Eva Trapman, Hadewich, Eva Koopal, Sofie, Raquel, Yente, Brita, Machteld en Kirsten;
Tenoren: Jonathan, Jeroen,Stijn, Florian, Sem, Olivier, Peter, Imre en Erik;
Bassen: Joost, Wiebe, Laurens, Immanuel, Tijmen, Floor, Bas, Eelke, Andreas en Niek-Jan.

Naast de zangers werken we voor dit project samen met dichters, beeldend kunstenaars, antropologen, filmmakers, jongerenmedewerkers, vluchtelingenorganisaties, muzikanten, dirigenten en componisten van over de hele wereld. In de komende maanden stellen wij hen graag aan je voor en houden we je regelmatig op de hoogte van bijzondere ontmoetingen en de laatste ontwikkelingen.

Houd dus de website en facebook in de gaten!

Jonathan en Imre
dirigenten Kamerkoor JIP