250 jaar geleden werd Ludwig van Beethoven geboren. Ter ere van dit grote Beethovenjaar voert het Nederlands Blazers Ensemble zijn 9e symfonie uit. Voor elk concert wordt een lokaal koor benaderd om het beroemde slotkoor Ode an die Freude te zingen, en voor het concert in Utrecht is Kamerkoor JIP benaderd! Voorafgaand aan het concert zingt Kamerkoor JIP een eigen programma: ‘s middags in de Sint-Josephkerk en ‘s avonds in de foyer van TivoliVredenburg.

In dertien projecten JIP is veel mooie muziek langsgekomen. Van tranentrekkers tot vrolijke volksmelodieën, en van een Zuid-Amerikaans tot een geheel Nederlands programma. Speciaal voor dit korte project met het NBE hebben niet de dirigenten, maar de koorleden de muziek mogen kiezen uit hun favoriete stukken sinds JIP1:

The Best of JIP!

The Best of JIP zal op zondag 2 februari tweemaal ten gehore worden gebracht. Tijdens het concert in de Sint-Josephkerk zullen de dirigenten tussen de stukken door vertellen over Kamerkoor JIP, hun werkwijze, het repertoire en de toekomst van JIP.

Concerten

Zondag 2 februari 2019, 15.30 uur

Sint-Josephkerk, Draaiweg 44, Utrecht

Gratis toegang (vrijwillige bijdrage)

Zie ook ons Facebook-evenement

Zondag 2 februari 2019, 20.00

TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht

Voorafgaand aan het concert zal Kamerkoor JIP een eigen programma zingen in de foyer.

Tickets via TivoliVredenburg

Overzicht van het programma

Wie liegt die Stadt so wüst – Mauersberger (uit JIP2 – Oorlog en Vrede)
Zikr – Ethan Sperry (uit JIP6 – Op doortocht)
Ederlezi – arr. Imre Ploeg (uit JIP8 – … And I become a wall)
Var inte rädd för mörkret – Karen Rehnqvist (uit JIP9 – Home of the light)