flyer-UTR_JIP3Kamerkoor JIP zingt over de verstilling en liefde van de herfst. Rond het thema ‘SILENCE and MUSIC’ wordt door Kamerkoor JIP de donkere en kleurrijke herfst bezongen met romantische en moderne klassieke muziek. Op vrijdag 21 november geeft Kamerkoor JIP een bijzonder concert in de Amstelkerk te Amsterdam.

Op 21 november kunt u genieten van een sprankelend concert van Kamerkoor JIP in Amsterdam. Na twee succesvolle projecten en deelname aan de theaterproductie De Uitvaart tijdens het SPRING performing arts festival 2014 is JIP een begrip geworden binnen de korenwereld. Onlangs is een derde projectkoor van start gegaan, een nieuwe groep van achtendertig jonge, getalenteerde zangers: JIP3.

Kamerkoor JIP zingt een bijzonder programma rondom het thema ‘Silence and Music’, tevens de titel van een van de uitgevoerde werken van Ralph Vaughan Williams. Een teder programma met muziek van onder andere Saint-Saëns, Elgar, Brahms, Stanford en Jurriaan Andriessen: de warmte van de liefde, het impressionistisch ideaal van een eenzame vogel boven een verstild meer, het vallen van de duisternis en de voor eeuwig verloren jeugd.

“Met onze muziek reflecteren wij op het intreden van de herfst en haar grilligheid en schoonheid. Wij gaan hierin zelf ook een innerlijke weg van verstilling af, wat duidelijk naar voren zal komen in de première van het werk ‘Van Aarde en van Geest’, dat speciaal voor het koor is geschreven”, aldus dirigent en componist Imre Ploeg. Maar JIP zingt ook over hoe de wind de liefde met zich meedraagt en hoe de bladeren geruisloos van de bomen glijden. Dit is bijvoorbeeld te horen in de ‘Fünf Gesänge’, opus 104 van Johannes Brahms.

Vrijdag 21 november 2014, 20:15 – Amstelkerk, Amsterdam

Amstelveld 10, Amsterdam

Zaterdag 22 november 2013, 20:15 – Willibrordkerk, Utrecht

Minrebroederstaat 21, Utrecht

De kerk is vanaf 19.45 uur open.
Toegang: € 10,-/ 5,-

 

CONCERTPROGRAMMA:
Ralph Vaughan Williams – Come away, Death
Ralph Vaughan Williams – Silence and Music
Camille Saint-Saëns – Calme de nuits Op. 68 no. 1
Camille Saint-Saëns – Les fleurs et les arbres Op. 68 no. 2
Johannes Brahms – Fünf Gesänge Op. 104
Charles Villiers Stanford – Blue Bird
Jurriaan Andriessen – Sonnet nr. 43
Edward Elgar – My love dwelt in a Northern land
Imre Ploeg – Van Aarde en van Geest (première)