Kamerkoor JIP werkt samen met Schweigman& in de theaterperformance Binnenste Buiten.

Waar houdt je lichaam op en waar begint de onmetelijke buitenwereld? Kunnen we spelen met die grenzen? Laat je meevoeren op een ontdekkingsreis tussen wat ‘binnen’ en wat ‘buiten’ is. Een muzikale en lichamelijke ervaring die je door middel van diepe druk over het hele lichaam nader kennis laat maken met één van de zintuigen die interne prikkels waarnemen: de proprioceptie.

Begeleid door zangers, krijg je als bezoeker een pak aan, over je kleding heen. De lucht wordt langzaam en zorgvuldig uit het pak gezogen waardoor een diepe druk op het lichaam ontstaat. De proprioceptie die daardoor wordt geactiveerd, geeft je informatie over je spierspanning, houding en de grenzen van het lichaam.

Voor Binnenste Buiten lieten Schweigman & en performancekunstenaar Johannes Bellinkx zich – op zoek naar een ultieme en poëtische diepe druk ervaring – inspireren door therapieën bij overprikkeling, waarbij verzwaringsdekens of drukvesten worden gebruikt om mensen hun lichaam weer beter te laten voelen.

Een immersieve installatie voor iedereen die zich wil overgeven aan een unieke en intieme gedeelde ervaring die speelt met het bewustzijn van de grenzen van het eigen lichaam en de ruimte daaromheen.

Kaarten en voorstellingen

Binnenste Buiten is te zien van 1 t/m 11 augustus op Theaterfestival Boulevard, en van 5 t/m 29 september in Haarzuilens, i.s.m Podium Hoge Woerd.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Schweigman&.