Kamerkoor JIP werd in 2013 opgericht door de broers Imre en Jonathan Ploeg. Het eerste concert werd gegeven op 29 november 2013 in Utrecht. Sindsdien zijn er per jaar twee projecten gerealiseerd, waarin oude en nieuwe, bekende en onbekende muziek werd uitgevoerd, steeds rond verrassende, actuele en afwisselende thema’s. In 2014 werkte JIP mee aan een theaterproductie van het SPRING festival in Utrecht. De zakelijke leiding van de projecten is in handen van Immanuel Baan. Om het projectkoor een steviger fundament te geven werd op 6 mei 2015 Stichting Kamerkoor JIP opgericht. Het bestuur bestaat uit Barbara Kos (voorzitter), Erik Leeuwis (penningmeester) en Lynn Eekhof (secretaris). De statuten kunnen hier gelezen worden.

 

Jonathan
Jonathan Ploeg
, dirigent & artistieke leiding
Jonathan studeerde in 2015 af aan het Utrechts Conservatorium voor klassiek zang en koordirectie bij resp. Jón Thorsteinsson en Rob Vermeulen. Hij zingt als tenor in Olga Vocal Ensemble.
Imre
Imre Ploeg
, dirigent & artistieke leiding
Naast dirigent van Kamerkoor JIP is Imre freelance componist, workshopleider, coach en dirigent. Hij werkt onder andere voor de Vrije Hogeschool (dirigent en docent) en het Nederlands Studenten Kamerkoor (assistent-dirigent en componist in opdracht). Hij initieert tevens projecten rondom het thema muziek en natuur/duurzaamheid.
Immanuel
Immanuel Baan
, zakelijke leiding
Via zijn bedrijf Ambis voert Immanuel alle organisatorische en promotionele activiteiten uit voor Kamerkoor JIP, maar hij zingt ook mee in het koor bij de bassen. Naast Kamerkoor JIP vertegenwoordigt Immanuel ook andere muziek- en theatergezelschappen en werkt hij als Projectmanager bij verschillende internationale bedrijven.
 

 

Het bestuur van Stichting Kamerkoor JIP

Barbara
Barbara Kos
, voorzitter
Barbara heeft Kamerkoor JIP leren kennen in 2016, zij was één van de sopranen in JIP6 – Op Doortocht. Als tiener zong Barbara al veel en bij JIP heeft zij opnieuw ontdekt hoe fijn het is om te zingen. Al snel was Barbara niet alleen zangeres maar ging ze meewerken in de organisatie. Sinds het voorjaar van 2017 is ze voorzitter van de stichting.
Lynn
Lynn Eekhof
, secretaris
Lynn zong voor het eerst mee bij de hoge sopranen in JIP3 en was meteen verkocht. Als secretaris onderhoudt ze onder andere het contact tussen JIP en jou! Op het moment studeert Lynn voor onderzoeker in de Taalwetenschap aan de Universiteit van Utrecht.
Erik
Erik Leeuwis
, penningmeester
Erik is al vanaf het begin bij Kamerkoor JIP betrokken. Naast het zingen in de projecten zet hij graag zijn bestuurservaring in bij het op orde houden van de financiële zaken. Sinds zijn studietijd is Erik al betrokken bij diverse organisaties.

Ook de mensen die nu niet meer in het bestuur zitten willen we graag blijven bedanken voor hun bijdrage aan Stichting Kamerkoor JIP.
Laura Koelmans (voorzitter 2015 – 2016)
Jef Schaap (algemeen lid 2015 – 2016)