Kamerkoor JIP werd in 2013 opgericht door de broers Imre en Jonathan Ploeg. Het eerste concert werd gegeven op 29 november 2013 in Utrecht. Sindsdien zijn er per jaar twee projecten gerealiseerd, waarin oude en nieuwe, bekende en onbekende muziek werd uitgevoerd, steeds rond verrassende, actuele en afwisselende thema’s. In 2014 werkte JIP mee aan een theaterproductie van het SPRING festival in Utrecht. Om het projectkoor een steviger fundament te geven werd op 6 mei 2015 Stichting Kamerkoor JIP opgericht. De statuten kunnen hier gelezen worden.

 


Jonathan Ploeg
, dirigent & artistieke leiding

Jonathan studeerde in 2015 af aan het Utrechts Conservatorium voor klassiek zang en koordirectie bij resp. Jón Thorsteinsson en Rob Vermeulen. Hij zingt als tenor in Olga Vocal Ensemble.


Imre Ploeg
, dirigent & artistieke leiding

Naast dirigent van Kamerkoor JIP is Imre freelance componist, workshopleider, coach en dirigent. Hij werkt onder andere voor de Vrije Hogeschool (dirigent en docent) en het Nederlands Studenten Kamerkoor (assistent-dirigent en componist in opdracht). Hij initieert tevens projecten rondom het thema muziek en natuur/duurzaamheid.

 

Het bestuur van Stichting Kamerkoor JIP

 

 

Welmoed Eggeraat, voorzitter

 

 

Gilles van Asseldonk, secretaris

 

 

 

Joost Gadellaa, penningmeester

 

 

Margot Straathof, publiciteit en marketing

 

 

Hedwig Barczuk, productie en artistiek