Kamerkoor JIP werd in 2013 opgericht door de broers Imre en Jonathan Ploeg. Het eerste concert werd gegeven op 29 november 2013 in Utrecht. Sindsdien zijn er per jaar twee projecten gerealiseerd, waarin oude en nieuwe, bekende en onbekende muziek werd uitgevoerd, steeds rond verrassende, actuele en afwisselende thema’s. In 2014 werkte JIP mee aan een theaterproductie van het SPRING festival in Utrecht. Om het projectkoor een steviger fundament te geven werd op 6 mei 2015 Stichting Kamerkoor JIP opgericht. De statuten kunnen hier gelezen worden.

Jonathan
Jonathan Ploeg
, dirigent & artistieke leiding

Jonathan studeerde in 2015 af aan het Utrechts Conservatorium voor klassiek zang en koordirectie bij resp. Jón Thorsteinsson en Rob Vermeulen. Hij zingt als tenor in Olga Vocal Ensemble.

Imre
Imre Ploeg
, dirigent & artistieke leiding

Naast dirigent van Kamerkoor JIP is Imre freelance componist, workshopleider, coach en dirigent. Hij werkt onder andere voor de Vrije Hogeschool (dirigent en docent) en het Nederlands Studenten Kamerkoor (assistent-dirigent en componist in opdracht). Hij initieert tevens projecten rondom het thema muziek en natuur/duurzaamheid.

Het bestuur van Stichting Kamerkoor JIP

Rutger Bartelsman
, voorzitter

Rutger zingt sinds 2018 mee als tenor en is sinds januari 2020 met veel plezier voorzitter. Hij vindt dat zo’n hechte gemeenschap als Kamerkoor JIP een stevig en hartelijk bestuur verdient. Rutger zorgt voor het overzicht binnen het bestuur en wil zich in het bijzonder richten op de effectiviteit van het takenpakket.

Anna Jongeneel, secretaris

Anna kwam voor het eerst in aanraking met JIP tijdens een concert van JIP8 en wist toen dat ze deel uit wilde maken van het koor. Vanaf JIP9 pendelt ze dan ook graag tussen Leiden en Utrecht om de alten te versterken! Momenteel rondt ze haar bachelor Taalwetenschap aan de Universiteit Leiden af, daarnaast onderhoudt ze als secretaris het contact tussen JIP en jou.

Judith Eilander, penningmeester

Judith volgde Kamerkoor JIP al een aantal jaren, terwijl ze zong in diverse koren in Amsterdam. Uiteindelijk besloot ze vanaf JIP10 de wekelijkse tocht naar Utrecht te maken. Judith werkt als programmacoördinator bij Cultureel Studentencentrum CREA in Amsterdam. Voor JIP is ze actief als penningmeester.


Geertje van Raak

Geertjes eerste project bij JIP was Canções Portuguesas en ze is van plan nog vele projecten mee te zingen. Momenteel doet ze een master filosofie in Tilburg, waar ze oorspronkelijk vandaan komt, maar Utrecht heeft toch echt haar hart gestolen. In haar vrije tijd schrijft ze liedjes, leest ze boeken en gaat ze naar concerten en festivals.


Pleun Bruinewoud

Pleun zingt sinds JIP10 mee als sopraan bij Kamerkoor JIP. Als klein meisje begon ze met zingen op de Kathedrale Koorschool te Utrecht, waarna ze jarenlang in het koor van de Catharinakathedraal zong. Inmiddels studeert ze Docent Muziek aan het conservatorium in Den Haag. In het JIPbestuur is Pleun verantwoordelijk voor de PR.

Ook de mensen die in het verleden voor het bestuur werkzaamheden hebben verricht willen we graag blijven bedanken voor hun bijdrage aan Stichting Kamerkoor JIP.

Barbara Kos (voorzitter 2016 – 2019)
Sander Meiberg (acquisiteur 2018 – 2019)
Jip Zant (algemeen lid/PR 2018 – 2019)
Sara Lisa van Dusseldorp (penningmeester 2018 – 2019)
Lynn Eekhof (secretaris 2015 – 2019)
Immanuel Baan (zakelijk leider 2013 – 2018)
Erik Leeuwis (penningmeester 2015 – 2018)
Laura Koelmans (voorzitter 2015 – 2016)
Jef Schaap (algemeen lid 2015 – 2016)