Ben jij op zoek naar een koor met een hoog muzikaal niveau, veel aandacht voor de inhoud van de muziek én een fijne groep mensen? Kom meezingen!

Kamerkoor JIP zingt op basis van twee of drie projecten per jaar. In eerste instantie wordt het koor samengesteld uit zangers die het afgelopen project hebben meegedaan, maar daarnaast zijn er vaak vacatures voor nieuwe zangers. Voor de nieuwe zangers worden audities gehouden.

Wij repeteren op woensdagavond, van 19.00 – 22.00, in Utrecht. Tijdens het project hebben we ook een of twee repetitiedagen.

Voor de auditie hoef je niks voor te bereiden. Onze dirigenten, Jonathan en Imre, nemen een korte stemtest af en luisteren naar hoe je zingt, wat voor ervaring je al hebt en hoe je de aanwijzingen oppakt. Meestal zijn er twee auditanten tegelijk aan de beurt en zing je samen meerstemmig een stuk van blad.

 

Komend project JIP21

In september 2023 starten we met een nieuw programma.

De afgelopen jaren stonden in het teken van een grote gezondheidscrisis. In de fase waarin we ons plotseling noodgedwongen bevonden, leerden we stilstaan. Niks doen. Ons vervelen. Rust. Nu de laatste stuiptrekkingen van die jaren wegebben, worden we ons bewust van het tempo waarin we wereld om ons heen suist en draait.

Kamerkoor JIP presenteert een programma waarin de zoektocht naar rust en ruimte centraal staat en fermates zo lang mogen duren als nodig is, met bekende- en onbekende muziek uit het noorden van Europa. De muziek voert ons mee door de lange nachten van de winter, langs natuurlijke vergezichten in de richting van een vertraagde, ruimtelijke tijd.

 

Wil je meedoen met JIP21?

Op woensdagavond 6 september zijn er audities voor nieuwe leden. Er is nog plek in elke stemgroep! Schrijf je hier in.

Onze voorlopige planning voor dit project kan je hier bekijken.

 


Wil je op de hoogte gehouden worden over al het nieuws van Kamerkoor JIP? Volg ons op Facebook, Instagram, of meld je aan voor de nieuwsbrief!