Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

November Music – Kamerkoor JIP ft. Ghaeth Almaghoot & Nawras Altaky – Den Bosch

3 november 2019 - 13:30 - 14:00

De Nederlandse bassist en componist Tony Overwater is van vele markten thuis. Zijn liefde voor niet-westerse muziek en improvisatie kent geen grenzen. Tijdens de Kunstmuziekroute klinkt zijn indrukwekkende koorwerk Motamedi waarin Overwater zijn passie voor Oosterse traditionele muziek en het Iraanse icoon Mohammad Motamedi tot uiting brengt. Zanger Mohammad Motamedi (1978) geldt als een van de belangrijkste Iraanse traditionele vocalisten van dit moment. Overwater werkte onder meer met het samen als lid van het Rembrandt Frerichs Trio en raakte onder de indruk van Motamedi’s bezielde zangkunsten.

In zijn Motamedi combineert Overwater de eeuwige, melodische gloed van koorzang met het solospel van Nawras Altaky (ud en zang) en Ghaeth Almaghoot (klarinet). Vorig jaar klonk de wereldpremière van Motamedi in samenwerking met het Kamerkoor JIP uit Nederland. Naast de lang verwachte reprise van Overwaters meesterwerk worden de bezoekers getrakteerd op een vurige improvisatie van het duo Almaghoot en Altaky en zingt Kamerkoor JIP passende Oost-Europese koormuziek.

Het concert vindt twee keer plaats, om 13.30 – 14.00 uur en om 15.30 – 16.00 uur en is onderdeel van de Kunstmuziekroute van het November Music Festival.

Dit concert vindt plaats in het kader van November Music 2019. De kaartverkoop voor dit concert loopt via de website van het November Music.

 

Gegevens

Datum:
3 november 2019
Tijd:
13:30 - 14:00
Evenement Categorie:

Organisator

November Music
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41
Den Bosch, 5211 HT Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie