Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klanken van rond de Gastvrije Zee – zaterdag 3 december – Utrecht

3 december 2022 - 20:15 - 22:00

€1.50 – €16.00

Kamerkoor JIP brengt liederen van rond de Gastvrije Zee

 

De Zwarte Zee, die ingeklemd ligt tussen Europa en Anatolië, werd in de oudheid geregeld door de oude Grieken bevaren. Zij noemden hem de Ongastvrije Zee, vanwege de beruchte stormen. Om de goden niet te provoceren, draaiden de Griekse zeelui de naam uiteindelijk toch maar om: voortaan zouden zij enkel nog de Gastvrije Zee bevaren.

Kamerkoor JIP zingt koorwerken die ontstaan zijn uit volksmuziek, uit vijf landen rond de Gastvrije Zee. Diep stromende, melancholische liefdesliederen uit noordelijk Turkije en het politiek betwiste gebied Abchazië worden afgewisseld met vrolijke, ritmische volksvertellingen uit Roemenië. Composities uit Bulgarije, met de nodige franjes en versieringen in de melodievoering, vinden hun plaats tussen Oekraïense werken die reflecteren op de culturele strijd van vroeger en vandaag.

Kamerkoor JIP zingt muziek over molenaars, voorchristelijke mythologieën, dilemma’s van jonge bruiden, kinderdromen, midwinter en kalverliefde. Het gebied rond de Zwarte Zee kent een grote rijkdom en diversiteit aan vocale tradities. Met dit project dompelt JIP zich onder in die wereld, in de hoop nieuwe muziek boven te laten drijven in de Nederlandse koorwereld.

 

Het concert in de Pieterskerk is onderdeel van de serie Pieterskerkconcerten. Voor meer informatie, zie Pieterskerkconcerten.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
3 december 2022
Tijd:
20:15 - 22:00
Kosten:
€1.50 – €16.00
Evenement Categorie:

Locatie

Pieterskerk
Pieterskerkhof 3
3512 JR Utrecht,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie