Laden Evenementen

« Alle concerten

  • Dit evenement is voorbij.

JIP Sponsordinerconcert – Koor aan tafel (uitverkocht)

5 juli 2017 - 19:00 - 21:30

| €1 – €35

Sponsorconcert voor de tournee van Kamerkoor JIP naar Bosnië & Herzegovina (8-15 juli)

De Vrije Hogeschool en Kamerkoor JIP organiseren samen een dinerconcert. De belangrijkste ingrediënten zijn groenten uit de kas en een diversiteit aan melodieën en samenklanken uit voormalig Joegoslavië. De opbrengst van het concert komt ten goede aan de tournee van Kamerkoor JIP naar Bosnië & Herzegovina, enkele dagen later.

Over de hele wereld zijn er voorbeelden van polarisatie te zien wegens vermeende verschillen in cultuur, taal, religie of ras. Een pluriforme samenleving waarin mensen met verschillende achtergronden en culturen vreedzaam naast en met elkaar leven, is voor veel mensen een utopisch beeld geworden. Muren worden opgetrokken, maar gelukkig elders ook afgebroken: in voormalig Joegoslavië leefden en leven mensen uit zeer verschillende culturen en invloedsferen al eeuwenlang samen.

De zangers van Kamerkoor JIP willen een bijdrage leveren aan een betere wereld door muren af te breken en bruggen te bouwen. Daarom gaat JIP van 8 tot en met 15 juli op tour naar Bosnië en Herzegovina. Ze geven concerten in Mostar, Sarajevo, Konjic en Boracko Jezero. Daarnaast ontmoeten de jongeren van JIP muzikanten, jongeren, boeren en koren en gaan zij het dialoog aan over het bouwen van bruggen tussen culturen.

Bij dit dinerconcert nemen de zangers en dirigenten je mee langs oude melodieën uit rijke tradities, gloednieuwe arrangementen en werken die zijn gecomponeerd na de Joegoslavische burgeroorlog van de jaren 1990. De sevdah, de ladino en andere volksstijlen onthullen een prachtige en wonderlijke wereld tussen oost en west: een wereld vol liefde, hartstocht en melancholie. De dirigenten geven je een kijkje in het kweekproces van hun muziek en vertellen verhalen over de muziek en cultuur uit de Balkan.

Tussen de gezangen door serveren koks en JIP-zangers twee heerlijke gangen, geserveerd aan ronde tafels, waarop ook een gespreksmenu te vinden zal zijn.

Er is plek voor maximaal 40 mensen, dus reserveer je plekje op tijd.

Wat | Sponsordinerconcert
Wie | Kamerkoor JIP, dirigenten Jonathan en Imre, Vrije Hogeschool
Wanneer | Woensdag 5 juli, van 19.00 tot 21.30 uur
Kosten | Minimale bijdrage: € 35,- voor het diner, de muziek en de verhalen. De winst komt volledig ten goede aan de tournee
Waar | Vrije Hogeschool, 2e Dorpsstraat 56, Zeist
Reserveren | zie tickets onderaan deze pagina

KAMERKOOR JIP organiseert twee keer per jaar projecten rond een maatschappelijk thema. De deelnemers zijn jongvolwassenen met een brede maatschappelijke betrokkenheid. Met haar projecten wil JIP deelnemers en publiek uitdagen door vragen op te roepen zonder zelf met kant-en-klare, moralistische antwoorden te komen. De deelnemers doorgaan tijdens de projecten niet alleen op het gebied van de zang, maar ook op thematisch gebied een ‘belevingstraject’. Vanuit deze identiteit en visie maakt JIP geregeld uitstapjes door interdisciplinaire samenwerkingen aan te gaan en workshops en zangdagen te verzorgen.

De Vrije Hogeschool is een Liberal Arts tussenjaar voor jonge mensen met tijdseigen vragen gericht op het ontwikkelen van verantwoord leiderschap. De Vrije Hogeschool zet zich in voor een positieve ontwikkeling van jongeren, in hun ambities en dromen. Van studenten wordt verwacht dat ze het vermogen ontwikkelen om hun ideeën ook succesvol in de praktijk te brengen: in hun studie en in het leven. Studenten leren creatief, ambitieus en overtuigend te zijn. De unieke combinatie van kunst, wetenschap en sociale ontwikkeling zorgt ervoor dat jongeren na het Liberal Arts tussenjaar werkelijk een verschil weten te maken. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de wereld.

www.vrijehogeschool.nl

Gegevens

Datum:
5 juli 2017
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€1 – €35
Evenement Categorie:
Site:
http://www.vrijehogeschool.nl

Locatie

Vrije Hogeschool
2e Dorpsstraat 56
Zeist, 3701 AB Nederland
+ Google Maps