Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JIP13 – The Moments of Water – Vrijdag 22 november – Den Haag

22 november 2019 - 20:15 - 22:15

$1.50 – $14

In dit concert maakt JIP een denkbeeldige reis over een rivier, waarbij we de diepte van het water proberen te doorgronden. Het water als symbool van leven en levensbronnen, met de zee als uiteindelijke rustplek. Het water, dat culturen met elkaar kan verbinden, maar dat ook een scheiding teweeg kan brengen. Het water dat zo’n groot deel uitmaakt van onze totale ecologie en onder druk staat vanwege het alsmaar veranderende klimaat en milieuproblematiek. JIP neemt een diepe duik en onderzoekt alle aspecten van water, met muziek van rondom de meest imposante rivieren op aarde.

We zingen de mooiste muziek uit Estland, Tsjechië, Polen, Canada, de Verenigde Staten, Finland, Oekraïne en andere landen. Naast Kamerkoor JIP hoor je de geweldige solisten Oene van Geel en Maryana Golovchenko (Oekraïne).

Allianties

De concerten zijn onderdeel van het Culture Unlimited Festival. Het interculturele festival brengt muziek van diverse kunstenaars over water. Naast de vier concerten van Kamerkoor JIP staan de volgende concerten geprogrammeerd:
6 dec – The Hague Hacks ft. Imre Ploeg & Emlyn Stam, Den Haag
6 dec – August 38th Choir, Amsterdam
9 dec – NEuE string quartet & film screenings, Brussel
11 dec – NEuE & Vocaal Ensemble Consorte, Den Haag
14 dec – Om De Oude Wereldzee met Tony Overwater Ensemble & NEuE, Den Haag
16 dec – Under the Surface, New European Ensemble, Amsterdam
19 dec – NEuE, Jeroen van Vliet, Sanne Rambags & Anneke Haans, Leiden
20 dec – Under the Surface, Trio SayeRoshan, New European Ensemble, Rotterdam

Speciaal voor dit project gingen we een internationale wateralliantie aan met Annewiets Douma en haar vrienden van Sail to the COP. Met 35 anderen zeilt ze per piratenschip naar de klimaatconferentie in Chili. Onderweg maakt ze nieuwe muziek over water, die wij de komende maanden met je zullen delen. Drinkable Rivers (Nederland) en Rios to Rivers (Verenigde Staten, Chili, Argentinië en Brazilië) zijn ook onderdeel van de wateralliantie en zetten zich in voor schone, drinkbare en beschermde rivieren.

 

Gegevens

Datum:
22 november 2019
Tijd:
20:15 - 22:15
Kosten:
$1.50 – $14
Evenement Categorie:

Locatie

Oud-katholieke parochie
Juffrouw Idastraat 7
Den Haag,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie