Laden Evenementen

« Alle concerten

  • Dit evenement is voorbij.

JIP10 – Concert op Dwarslopers Festival Haarlem

9 juni 2018 - 15:00 - 22:30

Tijdens het Dwarslopers Festival in Haarlem viert het Haarlems Studenten Koor haar 10-jarig bestaan. Het koor, onder leiding van dirigent Reyer Ploeg, heeft hiervoor oude- en nieuwe bekenden uitgenodigd om (met hen) op te treden in De Lichtfabriek, waaronder Kamerkoor JIP.

Het Dwarslopers Festival inspireert je om op zoek te gaan naar jouw plek in de wereld. Door verschillende disciplines en invalshoeken, krijg je nieuwe perspectieven in de zoektocht naar je persoonlijke en culturele identiteit in de wereld van nu. Je kunt genieten van bijzondere muzikale optredens en meedoen aan toffe workshops. Daarnaast zijn er exposities van Vrije Hogeschool studenten en fijne foodtrucks.

Concert Kamerkoor JIP – 16.00 uur
Tijdens het Dwarslopers Festival Haarlem geeft Kamerkoor JIP een concert. Voor het Dwarslopers project zijn de zangers van JIP aan de slag gegaan met het thema identiteit. Door met elkaar te zingen en in dialoog te gaan, gingen ze op zoek naar wie ze zijn of willen zijn. Tijdens het concert zingen we indringende volksmuziek uit Midden-Europa. De teksten in de muziek spelen in op kernthema’s binnen de zoektocht naar identiteit en zingeving, zoals angst, bescherming, liefde, de dood, wederopstanding, toeval en bevrijding.

Henryk Górecki (Polen) – Wysla burzycka, bandzie desc
Lajos Bárdos (Hongarije) – Zöld erdöben
Iván Eröd (Hongarije) – Drei Gedichte
Petr Eben (Tsjechië) – Zahucaly hory
Zoltán Kodály  (Hongarije) – Akik mindig elkésnek
Erzsébet Szönyi (Hongarije) – Something has spoken in the night
Zoltán Kodály  (Hongarije) –  Székely keserves
Henryk Górecki  (Polen) – Ciemna nocka, ciemna

Kamerkoor JIP treedt op tijdens het Dwarslopers Festival in Haarlem in de Turbine Hal om 16.00 uur.

Het Dwarsloper Festival Haarlem kent een spectaculair slotconcert, waarin maar liefst 175 Dwarslopers voor je zingen over identiteit en zingeving. Dit slotconcert start om 21.15 uur.

Koren Kamerkoor JIP, het Haarlems Studenten Koor, JIP&jij, de Vrije Hogeschool
Solist Mohammad Motamedi
Componisten Diederik van der Laag, Amaral Vieira (Brazilië), Tony Overwater

175 Dwarslopers zingen samen nieuwe muziek
Tijdens het Dwarslopers Festival Haarlem laten 175 dwarslopers (Kamerkoor JIP, Vrije Hogeschool, JIP & jij en het Haarlems Studenten Koor) en verschillende gastmuzikanten hun stem horen. Zo zingt de wereldberoemde Iraanse zanger Mohammad Motamedi  in een speciaal voor de Dwarslopers geschreven stuk van contrabassist en componist Tony Overwater. JIP’s hofcomponist Diederik van der Laag schreef speciaal voor het concert een prachtig werk voor solisten en koren, op een tekst van Rainer Maria Rilke. Ook zingen de koren magische muziek van de Braziliaanse componist Amaral Vieira, in een bewerking voor vier koren die speciaal voor dit project werd geschreven. En zo komen 175 stemmen samen in een magische samenklank, met uiteindelijk de slotwoorden van Milan Kundera: “Zonder het te weten componeert men zijn leven volgens de wetten van de schoonheid, ook in tijden van de diepste wanhoop.”

Tony Overwater – Compositie voor Mohammad Motamedi en koren (wereldpremière)
Diederik van der Laag – Der Schwan (wereldpremière)
Josef Rheinberger – Abendlied
Ola Gjeilo – Northern Lights
Lajos Bárdos – A Földhez
Lajos Bárdos – Tábortüznel
Amaral Veira / arr. Reyer Ploeg – Tierra madre (nieuwe bewerking)
Amaral Veira / arr. Reyer Ploeg – Člověk (nieuwe bewerking)

Kom je naar het Dwarslopers Festival Haarlem? Dan kun je genieten van nog veel meer: muzikale optredens in allerlei genres en toffe workshops over identiteit. Daarnaast zijn er exposities van Vrije Hogeschool studenten en fijne foodtrucks.

Line-up | Haarlems Studenten Koor | Kamerkoor JIP | Vrije Hogeschool | JIP&jij | Pastinaak & de Vergeten Groenten | Joshua Aaron | The Irrational Library | Yorick van Norden | Grey Lotus | Jacqueline Van de Sande | Johanna Nolet I Geen Bekende Vrouwen | Simanto Dragtsma | Iduna Paalman | en vele anderen!

Klik verder voor het volledige programma en blokkenschema.

 

Het Dwarslopers Festival is een initiatief van Kamerkoor JIP, JIP & Jij, de Vrije Hogeschool en het Haarlems Studenten Koor. Kamerkoor JIP  organiseert ook het Dwarslopers Festival in Utrecht, op 16 juni. Daarmee vieren we onze 5e verjaardag met een spectaculair concert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Koop hier je tickets.

Tickets
Festival tickets (€ 25,-) zijn nu verkrijgbaar en geven je toegang tot alle workshops, concerten (waaronder tweemaal Kamerkoor JIP!) en de Dwarslopers DJ set.

Tickets

Gegevens

Datum:
9 juni 2018
Tijd:
15:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Lichtfabriek
Minckelersweg 2
Haarlem, 2031 EM
+ Google Maps
Telefoon:
023 – 5400288
Bekijk de site van Locatie