Laden Evenementen

« Alle concerten

  • Dit evenement is voorbij.

JIP Zangdag – la Voz de la Tierra

12 november 2016 - 11:00 - 15:00


Helaas is er onvoldoende belangstelling voor deze workshop geweest
waardoor deze niet door kan gaan. Excuses hiervoor en wij hopen
op een succesvolle volgende zangdag!


la Voz de la Tierra (de Stem van de Aarde) – In deze workshop ga je op zoek naar de natuurlijke klank van je stem, individueel en als groep. Wanneer wordt de klank vrij en natuurlijk en waar in je lichaam kun je dat opzoeken? Er wordt speciale aandacht besteed aan wat nodig is voor echte samenklank. Daarnaast leer je veel over de mogelijkheden van je eigen stem.

Muzikaal en inhoudelijk maken we gebruik van de thematiek en muziek van het huidige JIP-thema La tierra está cansada (De aarde is moe). In dit zevende project richt JIP zich op Zuid-Amerika met zijn eindeloze ongerepte natuur en rijke culturen, maar ook met massale verstedelijking en milieuproblematiek die het continent in rap tempo veranderen. Tijdens de workshop zing je muziek uit het concertprogramma en vertellen de dirigenten Jonathan en Imre verhalen en achtergronden over de Zuid-Amerikaanse muziek.

Voor wie is deze workshop? Voor iedereen die zich wil verdiepen in samenzang en meer wil durven met de eigen stem, voor wie meer wil weten over het JIP7-thema La tierra está cansada en voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar Zuid-Amerikaanse muziek, cultuur en natuur. Ervaring is niet vereist.

De workshop wordt gegeven door de twee dirigenten van Kamerkoor JIP, de broers Jonathan en Imre Ploeg. Jonathan werkt als zanger, zangdocent en dirigent vanuit de Lichtenberger Methode, een klankgeoriënteerde stempedagogiek die uitgaat van zelforganisatie van de stem. Imre maakt als componist, dirigent en workshopleider in verschillende projecten een verbinding tussen koorzang, de natuur en huidige ecologische crisis.

Datum | 12 november 2016
Tijd | 11.00 – 15.00 uur (inloop met koffie vanaf 10.30 uur)
Kosten | € 15,-
Inschrijving | Voor 10 november
Locatie | Singelkerk, Wittevrouwensingel 28
Vragen? | Mail naar info@kamerkoorJIP.nl
Aanmelden | Bestel je tickets hieronder

De workshop gaat door bij tenminste 20 deelnemers.

Gegevens

Datum:
12 november 2016
Tijd:
11:00 - 15:00

Organisator

zaal open vanaf 19.30

Locatie

Singelkerk
Wittevrouwensingel 28
3581 GC Utrecht, Nederland
+ Google Maps