Laden Evenementen

« Alle concerten

  • Dit evenement is voorbij.

EARTH HOUR RITUEEL

25 maart 2017 - 14:30 - 21:30

Het is tijd voor een ritueel dat het leven en de aarde eert.

GEEF JE VÓÓR 18 MAART OP!
Op zaterdag 25 maart is het Earth Hour. Tijdens Earth Hour gaat overal ter wereld een uur het licht uit. Met één simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. Dit gebeurt overal van 20:30 tot 21:30 lokale tijd. Kamerkoor JIP werkt hieraan mee en organiseert een uniek evenement waarin zingen, stilte en natuur samenkomen.
Om een menswaardige en duurzame samenleving te kunnen creëren is bewustzijnsverandering nodig. Je zou kunnen zeggen dat als je duurzaam in je kracht wil staan en bij wil dragen aan de genezing van de aarde, je een spiritueel pad moet gaan: een weg die je voert naar een bewustzijn van het grotere geheel waarvan je onlosmakelijk deel uitmaakt. In vele oeroude (nomadische) tradities over de hele wereld wordt dit bewustzijn voor de aarde en natuur opgeroepen met rituelen van stilte en zang.

In samenwerking met de Vrije Hogeschool, het Resonance Lab en Merlijn Twaalfhoven organiseert Kamerkoor JIP een EARTH HOUR RITUEEL in Zeist. ’s Middags geven dirigent/zanger Jonathan Ploeg en dirigent/componist Imre Ploeg een zang- en koorworkshop. Je maakt kennis met (rituele) muziek over de aarde afkomstig vanuit de hele wereld. Na een eenvoudige maaltijd begint het nieuwgeboren jaarlijks ritueel. Geleid door fakkels en kaarsen wandelen we in stilte van de Vrije Hogeschool in Zeist, door de bossen naar Landgoed Heidestein. Daar aangekomen zingen we voor en over de natuur.
Kamerkoor JIP organiseert zangprojecten rondom maatschappelijke thema’s die vragen oproepen, zonder met kant-en-klare, moralistische antwoorden te komen. Afgelopen herfst zong JIP over klimaatverandering, de natuur, de seizoenen en het leven op aarde, in het project ‘La tierra está cansada – De aarde is moe’.
Dit EARTH HOUR RITUEEL is onderdeel van het Resonance Lab. Andere vocale versies van Earth Hour vinden plaats in Rotterdam, Kampen, Zoetermeer, Apeldoorn en Amsterdam. Meer informatie?
Kijk op http://resonancelab.eu/earth-hour-2017.

Praktische informatie
Datum | zaterdag 25 maart
Tijd workshop | 14.30 – 17.30 uur
Tijd maaltijd | 17.30 – 19.30 uur
Tijd wandeling en ritueel | 19.30 – 21.30 uur
Kosten complete dag, inclusief maaltijd | € 10,-
Kosten wandeling en ritueel | vrijwillige donatie
Locatie workshop en maaltijd | Vrije Hogeschool, 2e Dorpsstraat 56, Zeist
Aanmelden via deze link

Moet ik kunnen zingen?
Je hoeft geen ervaren zanger te zijn om mee te kunnen doen. Je hoeft je alleen maar op tijd op te geven voor de workshop en de maaltijd, uiterlijk op 18 maart. Je kan je ook alleen opgeven voor het ritueel (wandeling en zang op de heide).

Gegevens

Datum:
25 maart 2017
Tijd:
14:30 - 21:30
Site:
https://goo.gl/forms/mzbJXZfySItPWwOR2

Locatie

Vrije Hogeschool
2e Dorpsstraat 56
Zeist, 3701 AB Nederland
+ Google Maps