5 dagen geleden

Kamerkoor JIP

"Van alle dingen die door de mensheid zijn gecreëerd en gebouwd, is niets in mijn gedachten beter of waardiger dan bruggen. Ze zijn belangrijker dan huizen, heiliger en universeler dan tempels. Zij behoren toe aan iedereen en behandelen iedereen gelijk, op een plek waar de grootste menselijke behoeften verstrengelen." - Ivo Andrić (1892-1975)

In '... and I become a wall' overbrugt JIP al zingend verschillende culturen, emoties en verlangens en zoeken we naar een plek van verbinding.

Kaarten voor dit programma zijn te koop via www.kamerkoorjip.nl

Wil je meer lezen over de bruggen in Bosnië & Herzegovina? Ga naar http://balkandiskurs.com/en/2016/…
... lees verderminder

Van alle dingen die door de mensheid zijn gecreëerd en gebouwd, is niets in mijn gedachten beter of waardiger dan bruggen. Ze zijn belangrijker dan huizen, heiliger en universeler dan tempels. Zij behoren toe aan iedereen en behandelen iedereen gelijk, op een plek waar de grootste menselijke behoeften verstrengelen. - Ivo Andrić (1892-1975)

In ... and I become a wall overbrugt JIP al zingend verschillende culturen, emoties en verlangens en zoeken we naar een plek van verbinding.

Kaarten voor dit programma zijn te koop via www.kamerkoorjip.nl

Wil je meer lezen over de bruggen in Bosnië & Herzegovina? Ga naar http://www.balkandiskurs.com/en/2016/01/13/the-bridges-of-bosnia-herzegovina/

1 week geleden

Kamerkoor JIP

JIP repeteert Zid van Gagi Petrovic
Gagi Petrovic, componist van Zid (De Muur) was op de JIP repetitie!

---------
De muur - Vasko Popa (1922 – 1991)

Oog in oog met de muur

Ik ben niet mooi of lelijk
Ik heb geen gezicht

Borst aan borst met de muur

Ik ben niet sterk of zwak
Ik heb geen ervaring

Oog in oog met de muur

Ik ben niet goed of verschrikkelijk
Ik ben alleen

En jij
Met regenachtig haar en doordringende wind
En jij keert je af

Waarom verschijn je aan me
In de vlucht van krijten vlinders

Hier ben ik, zonder hart

Tegen de muur
En ik word een muur
_____

Vertaling: Zoran Budimirovic, Imre Ploeg, Lynn Eekhof
Muziek van: Gagi Petrovic

Live horen? Koop je kaarten op www.kamerkoorjip.nl
... lees verderminder

Comment on Facebook

Wauw!

Jan van Hoef klein voorproefje 😊

Madelon van Hoef Rebecca Seunis Annemarie van Kimmenade

2 weken geleden

Kamerkoor JIP

Tijdens onze JIP8 concerten zingen we drie werken van de Servische componist Stevan Mokranjac (1856 – 1914). Zijn muzikale invloed in de regio is groot en daarom vertellen we graag wat meer over hem.

Mokranjac verzamelde en noteerde volksmelodieën, schreef onderzoeken over die melodieën en werd daarmee de eerste musicoloog van Servië.
Hij schreef oa. vijftien song-wreaths, waarin zijn ontwikkeling als componist duidelijk te horen is.
Heftige oorlogen en revoluties hebben in de vorige eeuw de muziek in en rond Servië aangetast, de muziek van Mokranjac bleef echter altijd overeind. Veel van de volksliederen zouden verloren zijn gegaan als Mokranjac ze niet had gebruikt in zijn werk. Zijn song-wreaths worden nog steeds overal in Servië gezongen: in huizen en scholen, op velden, bij bruiloften en in concertzalen.

Op 3, 9 en 10 juni zingen wij een Ortodox Requiem van Mokranjac en ook zijn zesde en vijftiende song-wreath. Deze vijftiende en laatste song-wreath is een verzameling van Macedonische volksliederen over het leven.
Kom je luisteren?

Kaarten via www.kamerkoorJIP.nlDirigent Mladen Jagušt, izvodi hor RTV-a, izdao RTS. Snimano maj/jul 1981. u Beogradu. "Marije, bela Marije, što si tol'ko rasplakana?" Nanana, nana, nanan...
... lees verderminder

Video image

3 weken geleden

Kamerkoor JIP

Vandaag is het Sint Jorisdag en voor de Roma hoort daar traditioneel het volkslied Ederlezi bij. Zo klinkt dit lied op onze repetitie. Wil je het hele lied horen, kom dan naar één van onze concerten!

www.kamerkoorjip.nl
... lees verderminder

Comment on Facebook

Marieke!!! Wat mooi!!! Wanneer is er een optreden??

Klassieker, mooi arrangement. :D Sterke uitvoering!

Klinkt lekker!

Marianne Schooleman - weet je nog ? : )

Karl

Anna Barink zo moet het dus eigenlijk!!

+ View previous comments

3 weken geleden

Kamerkoor JIP

Weet je nog, tijdens de JIP7 concerten zongen we de wereldpremière van Requiem de la Luz. Over precies 1 maand is alweer ons eerste JIP8 concert! Wij kijken er naar uit, zien we je daar?

www.kamerkoorJIP.nl
www.kamerkoorJIP.nl Subtitles available in Spanish and Dutch. Information below. Choir: Kamerkoor JIP Project: la tierra está cansada Conductor: Jonathan Plo...
... lees verderminder

Video image

4 weken geleden

Kamerkoor JIP

Heb je onze JIP8 poster al gezien? Christa Mulder heeft hem voor ons getekend!

www.instagram.com/ladyc.mulder
... lees verderminder

Heb je onze JIP8 poster al gezien? Christa Mulder heeft hem voor ons getekend!

www.instagram.com/ladyc.mulder

1 maand geleden

Kamerkoor JIP

"Where there is no pain, no sorrow, no sighing..."
Hier een kleine impressie van het requiem van Stevan Mokranjac vanuit het perspectief van onze dirigenten. Meer horen? Kom op 3, 9 of 10 juni naar onze concerten.
www.kamerkoorjip.nl
... lees verderminder

1 maand geleden

Kamerkoor JIP

... lees verderminder

1 maand geleden

Kamerkoor JIP

Vandaag precies vier jaar geleden deden onze dirigenten Jonathan en Imre Ploeg hun allereerste oproep om zangers en zangeressen te werven voor hun gloednieuwe Kamerkoor JIP! Inmiddels zijn we bezig aan het achtste project … and I become a wall. Kom je luisteren op 3, 9 of 10 juni? ... lees verderminder

Vandaag precies vier jaar geleden deden onze dirigenten Jonathan en Imre Ploeg hun allereerste oproep om zangers en zangeressen te werven voor hun gloednieuwe Kamerkoor JIP! Inmiddels zijn we bezig aan het achtste project … and I become a wall. Kom je luisteren op 3, 9 of 10 juni?

2 maanden geleden

Kamerkoor JIP

E. Cossetto - Ladarke ido v selo
Op de eerste JIP8 repetitiedag kregen we een inspirerende workshop van Julia Scepanovic over traditionele zangstijlen uit voormalig Joegoslavië. Hier een fragment uit de Ladarke ballade van Emil Cossetto uit Kroatië. Meer horen? Kom 3, 9 of 10 juni luisteren. Kaarten via www.kamerkoorjip.nl.
... lees verderminder

Comment on Facebook

We hebben ook fantastisch gewerkt aan het Requiem en de Songwreaths VI en XV van St. Mokranjac. Julia bracht ons veel nieuwe inzichten!

Julia Scepanovic Dank voor de geweldige workshop!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: